ثبت و انتخاب نام شرکت
یکی از مقدمات ثبت شرکت، انتخاب نام آن میباشد که در عین حال یکی از مهمترین مراحل تاسیس شرکت محسوب میشود. برخی از مدیران وسواس و زمان و انرژی زیادی را برای انتخاب نام شرکت صرف میکنند. این در حالی است که عده ای دیگر بدون توجه به عواملی که بعدها میتواند در رونق کسب و کار موثر باشد، نام شرکت را انتخاب و پس از گذشت مدتی دوباره تصمیم به تغییر نام مینمایند.
نحوه انتخاب نام برای شرکت
نام شرکت باید جدید باشد و سابقه ثبت نداشته باشد. برای این کار زمان ثبت شرکت اسامی پیشنهادی توسط اداره ثبت، استعلام میشود و در صورتی که اسامی پیشنهادی تکراری باشند، رد میشوند. متقاضی خود نیز میتواند با مراجعه به سایت www.ilenc.ir نام پیشنهادی را جستجو نمایید.
نام شرکت باید با اسامی قبلی تمایز آشکاری داشته باشد.
نامهای شرکت باید از کلمات خاص تشکیل شوند. برای مثال افزودن کلماتی از قبیل گستر، تک، نوین و غیره نمی تواند وجه تمایز اسم یک شرکت از سایر شرکت ها باشد.
کلماتی که برای نام شرکت انتخاب میشوند نباید بیگانه باشند و باید کاملا از میان واژه های فارسی انتخاب شده باشند.
برخی از واژگانی که وارد زبان فارسی شده اند و به عنوان کلماتی متدوال و مرسوم محسوب میشوند، میتوانند تغییر و بجای آنها واژگان معادل استفاده کرد.
استفاده از اسامی رنگ ها و شهرها برای انتخاب نام شرکت مانعی ندارد اما این کلمات در ردیف صفت محسوب میشوند و نیاز به کلمات دیگری نیز میباشد.
نام شرکت نباید با شئونات اسلامی و عرف رایج در جامعه تضاد و تناقضی داشته باشد.
برای نام شرکت میتوان از اعداد نیز استفاده کرد اما باید توجه داشت که اعداد باید به شکل حروفی نوشته شوند. در علامت تجارتی و برند میتواند اعداد را به هر شکلی طراحی نمود.
برای انتخاب نام شرکت نمی توان از عناوین ایثارگران، شهدا و … که انحصاراً تحت نظارت سازمان بنیاد شهید و امور ایثارگران میباشند، استفاده کرد. همچنین استفاده از نامهای دانشمندان، کاشفان، شعرا و … نیز برای شرکتهای خصوصی امکانپذیر نیست.
برای انتخاب نام شرکت نمی توان از حروف اول چند کلمه به عنوان اسم مخفف و یا ترکیبی از چند حرف استفاده کرد.

اسم خاص چیست؟
اسم کلمهای است که میتواند مستقیماً نهاد جمله باشد و برای دلالت بر شخص، حیوان، شیئی یا مفهومی به کار میرود. تقسیمات اسم . اسم عام و اسم خاص اسم عام، اسمی است که بر همه افراد و اشیاء و مفاهیم دلالت کند و بین همه آنها مشترک باشد (مانند «کتاب»، «مرد») و اسم خاص، اسمی است که تنها به یک فرد یا شیئی اشاره دارد و همه را شامل نمیشود (مانند «فرزام»، «بیستون»، «آسیا »)